عنوان : اعلام فهرست مجلات نامعتبر و جعلی
تاريخ :
 ۱۳۹۵/۰۹/۲۳

اعلام فهرست مجلات نامعتبر و جعلی

فهرست مجلات نامعتبر و جعلی از طریق آدرس http://blacklist.research.ac.ir منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری، دکتر ملک زاده ضمن اعلام این خبر اذعان داشتند متاسفانه در سال‌های اخیر، برخی از افراد سودجو با راه‌اندازی مجلات صرفا تجاری و غیرعلمی و یا جعل وب سایت‌ مجلات دیگر، اقدام به فریب نویسندگان نموده و با دریافت مبالغی،اقدام به انتشار هر مقاله دریافتی می‌نمایند. این مجلات که عمدتا با واژه Predatory Journals  نامیده می‌شوند، ضمن ارسال ایمیل‌های متعدد و درخواست دریافت مقاله به افراد، مقالات دریافتی ایشان را بدون داوری علمی و در زمان کوتاه پذیرش و منتشر می‌نمایند. بدیهی است انتشار مقالات در این مجلات، ضمن اتلاف وقت، هزینه و منابع، بی‌اعتباری و آسیب نویسنده، دانشگاه و کشور ارسال‌کننده مقاله را درپی‌خواهد داشت.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در ادامه بیان داشتند با توجه به پیچیدگی فرآیند شناسایی مجلات نامعتبر و جعلی و لزوم معرفی و اطلاع‌رسانی این گروه از مجلات به جامعه علمی پزشکی کشور، معاونت تحقیقات و فنآوری وزارت بهداشت، اقدام به ارزیابی مجلات موجود نموده و فهرست مجلات نامعتبر و جعلی را در آدرس http://blacklist.research.ac.ir  منتشر نموده است.

فهرست مجلات نامعتبر و جعلی در آدرس فوق، تاکنون بیش از 1000 عنوان مجله را شامل می‌شود. این فهرست مرتبا بازبینی، ویرایش و روزآمد می‌شود. در نتیجه لازم است اعضای محترم هیات علمی، دانش‌جویان و پژوهشگران پیش از انتخاب و ارسال مقاله برای مجلات هدف، حتما به سامانه فوق مراجعه و از نبود عنوان مجله موردنظر در فهرست مذکور، برای انتشار مقاله خود مطمئن شوند.

بدیهی است با توجه به گستردگی مجلات نامعتبر و افزوده شدن روزانه تعداد این مجلات در دنیا، فهرست حاضر نمی‌تواند دربرگیرنده تمامی مجلات نامعتبر جهان باشد. در این مورد همکاران محترم می‌توانند از طریق گزینه «پیشنهاد مجله برای بررسی» در سامانه فوق و یا ضمن مکاتبه رسمی، نسبت به معرفیمجلات نامعتبر موردنظر به این معاونت اقدام نمایند تا موضوع توسط کارشناسان مربوطه به دقت مورد بررسی قرار گیرد. دکتر ملک زاده تاکید کردند عدم وجود یک مجله در فهرست مجلات نامعتبر و جعلی، الزاما دلیل بر معتبر بودن آن مجله نیست اما وجود مجله در این فهرست قطعا نشان دهنده نامعتبر بودن آن است.